Pecivo, ki ga pripravimo s sestavinami, odmerjenimi s skodelico, je bilo včasih zelo priljubljeno (se spomnite, ko smo sestavine odmerjali z jogurtovim lončkom), še danes pa je tista prava izbira za vse priložnosti.

Sadje, s katerim ga obložite, je seveda stvar izbire, okusa in dostopnosti, mi smo ga naredili s kosmuljami, nad katerimi smo na novo navdušeni. Odlično se obnese katero koli jagodičevje, breskve, marelice, češnje, pa tudi slive.

Sestavine:

  • 1 skodelica jogurta
  • 2 skodelici sladkorja
  • 3 skodelice moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 skodelica olja
  • 2 jajci
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • sadje

Priprava:

Vse sestavine razen sadja zmešamo, maso pa vlijemo v s peki papirjem obložen pekač. Po vrhu potresemo borovnice in kosmulje (oz zložimo sadje po izbiri).

Pečemo pol ure na 180 °C – če pa imamo manjši pekač in je pecivo višje, malo dlje.

Pred postrežbo lahko pecivo potresemo še s sladkorjem ali dodamo kepico sladoleda.

(Visited 1.127 times, 5 visits today)
Close