Palačinke na slan način so priljubljene v več oblikah – zapečene v pečici, v obliki kanelonov, s svežim nadevom …

Tokrat pomladne in zelo okusne palačinke s šparglji in slanino (slednjo lahko tudi izpustite, lahko pa jo nadomestite ali dodatno obogatite s sirom).

Sestavine:

  • palačinke
  • 3 rumenjaki
  • 250 g stopljenega masla
  • sok 1/2 limone
  • sol, poper
  • 10 rezin slanine
  • 20 špargljev

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C. Pripravite palačinke. Omako pripravite tako, da zmešate rumenjake z žlico vode in na zelo nizki temperaturi v posodi mešate, da jo zgostite. Umaknite s štedilnika in mešajte še naprej, počasi dodajajte stopljeno maslo. Začinite omako s soljo in poprom ter limoninim sokom. Ohranite toplo.

Šparglje na hitro skuhajte ali popecite na olivnem olju.

Zdaj je čas le še, da vse skupaj zložite. Na vsako palačinko denite rezino slanine ter 2 šparglja, nato zavijte v rolico in namestite v rahlo namaščen pekač. Pecite približno 20 minut. Vsako palačinko na krožniku prelije z žlico omake. Po želji potresete še z naribanim sirom.

NAMIG:

Zraven se odlično poda krožnik rukole s parmezanom.

Več jedi s šparglji si poglejte TULE, več idej za palačinke pa TULE.

(Visited 397 times, 2 visits today)
Close