Zelena juha, ki navduši s svojo barvitostjo, predvsem pa z okusom. Pripravljena je iz sezonskih sestavin – in to v pol ure!

Sestavine:

  • olivno olje
  • 4-8 mladih čebul (sesekljamo in ločimo bel ter zelen del čebule)
  • 1 srednje velik sesekljan brokoli
  • 250 g graha (iz konzerve ali zmrznjenega)
  • 3 stroke česna (ali pest čemaža)
  • 0,5 litra zelenjavne osnove ali vode (v tem primeru nekaj več začimb in soli)
  • po želji: nekaj žlic smetane in malo sesekljanih pistacij ali naribanega svežega korenčka

Priprava:

Segrejte olivno olje in dodajte bele dele čebule, nato pa še brokoli, grah, česen in jušno osnovo. Kuhajte 10 minut, dodajte malo smetane in zblendajte.

Posebej na hitro popražite zelene dele mlade čebule.

Juho postrezite in po vrhu potresite zeleni del čebule, pistacije in po želji še malo smetane.


(Visited 374 times, 1 visits today)
Close